Tips om trafiktillstånd och flytthjälp

(Källa på tipsen är flyttkonsumenter.se)

Vi på flyttfirman A-J Express-Service är väldigt noga att våra kunder alltid skall kunna få svar på sina frågor av oss. En fråga som ofta dyker upp är om trafiktillstånd och försäkringar och detta beror på att det finns så många oseriösa aktörer på flyttmarknaden. Därför vill vi ge er lite tips angående detta.

Tips hur du undviker flyttskojare på marknaden

1) Börja med att begära in organisationsnummer på flyttföretaget, detta är nödvändigt för att kontrollera flyttföretaget ni tänkt anlita. Vårt är 556592-8461. Vill dom inte ge er det, dra öronen till er direkt.

2) Priset som ni får på bilar och personal om offerten avser tre man och en bil inklusive chauffören så bör priset inte ligga på under 1300-1600:-/per timme.

3) Kolla företagets omsättning gentemot personalkostnaderna företag som har under 40% i personalkostnader samt inga anställda, hur gör dom?

4) När flyttfirman väljer att endast skriva i sin offert eller flyttbekräftelse att betalningen endast är kontant så fråga varför. Vi lever på 2000 talet och kortterminaler finns överallt. Denna typ av flyttföretag brukar även ha ett väldigt lågt pris. Varningsklockor alltså.

5) Undvik portaler som lockar er kunder med en fråga, flera svar och kontrollerade flyttföretag osv. Det enda som dom har kontrollerat är f-skatt och skuldsaldo inga försäkringar eller tillstånd.

Kontakta oss om du har andra frågor.